6-milioane

Nokia Store (Ovi Store) a ajuns la 6 milioane de descarcari intr-o singura zi

Probabil că utilizatorii de Android si iPhone vor spune că e o nimica toată în comparație cu descărcările de pe Android Market, respectiv AppStore, însă trebuie să recunoaștem că și magazinul de aplicații a celor de la Nokia începe să prindă amploare.

 

Nokia Store a crescut în ultimul an de aproximativ 8 ori, ajungând în ziua de astăzi să numere 48.000 de aplicaţii disponibile, iar în fiecare săptămână numărul lor creşte cu încă 1,000.

Iată câteva alte cifre legate despre acest subiect:

 

  • descărcările de aplicaţii pe telefoanele mobile Nokia S40 au crescut cu 35%, ele reprezentând aproximativ un sfert din totalul download-urilor din magazinul Nokia.
  • peste 170 de dezvoltatori de aplicaţii au depăşit 1 milion de descărcări.
  • cumpărarea aplicaţiilor folosint serviciul „operator billing” este disponibil în 42 de ţări şi 121 de operatori (speram să fie disponibil cât mai curând şi în România)
  • în ultimul an, peste 400.000 de dezvoltatori de software s-au alăturat programului Nokia.
  • Nokia Store este disponibil în peste 190 de ţări şi 30 de limbi (90% din clienţii Nokia Store, descarca aplicaţii în propria limbă)
  • dezvoltatorii în Qt au la dispoziţie peste 100 de milioane de dispozitive Nokia către care îşi pot promova aplicaţiile.

 

 

Mai mult decât atât, Nokia ne-a anunţat încă din februarie că are în target distribuţia a încă 150 de milioane de dispozitive Nokia care vor ajuta şi mai mult evoluția magazinul Nokia Store.

 

 

Până atunci, aşteptam lansarea oficială a lui Nokia E6 şi Nokia X7, primele două smartphone-uri Nokia care vin cu sistemului de operare Symbian Anna.

 

Sursa: Nokia Developer Blog

Alte articole interesante:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>