nokian9calendar01

Nokia N9 – imagini cu interfata grafica a lui MeeGo 1.2 Harmatan

Cei de la Nokia Conversations vor să menţină flacăra pasiunii vie şi ne arată câteva screenshot-uri din aplicaţiile ce vor rula pe noul Nokia N9 cu sistem de operare MeeGo 1.2. Se pare că aceasta este doar prima parte, urmând ca în zilele următoare să publice un nou set de imagini. Totodată, ei ţin să ne anunţe că acestea sunt imagini făcute pe un prototip, deci e posibil ca până la lansarea produsului final să mai existe modificări.

 

 

Nokia Maps

Imediat după lansarea aplicaţiei ne este prezentată poziţia noastră curentă pe hartă, iar în partea de jos avem meniul care ne dă posibilitatea să căutăm o locaţie sau o adresă, să vedem ce puncte de interes se află în zonă (în funcţie de preferinţele selectate), să adăugăm o nouă destinaţie direct de pe hartă sau să administrăm hărţile existente pe telefon.

 

Calendarul

Aplicaţia de calendar ne întâmpină cu afişarea zilelor din luna curentă, dar putem schimba modul de vizualizare folosind taburile din partea inferioară a ecranului. După selectarea datei dorite, apăsăm butonul + (Adăugare) dacă vrem să adăugăm o nouă intrare în calendar. Putem seta denumirea intrării, data şi ora desfăşurării, durata şi locaţia.

 

Contacte şi apeluri

Avem si o imagine din aplicaţia de contacte. Este cât se poate de simplă şi intuitivă, totul este aerisit si uşor vizibil. În momentul când primim un apel, ne este afişat ecranul de start cu optiunea de swipe către partea de sus pentru a raspunde la apel. Probabil îl vom trece pe modul silenţios printr-o simplă apăsare a butonului de deblocare.

 

SMS

Tastarea mesajelor de tip SMS poate fi facută atât în mod portrait, cât şi landscape şi dispune de opţiunea de a introduce emoticonuri.

 

Ecranul de aplicaţii

Nu avem prea multe de povestit aici. În acest ecran găsim toate scurtăturile către aplicaţiile instalate pe Nokia N9. Din păcate (din punctul meu de vedere) toate aplicaţiile instalate pe telefon sunt puse la un loc într-o singură pagină, neexistând posibilitatea de a grupa aplicaţiile pe foldere (deocamdată).

 

Alte aplicaţii

În următoarele imagini ne sunt prezentate aplicaţiile Facebook şi Tweeter, pagina de notificări şi feed-uri unde sunt grupate atât mesajele SMS şi e-mail, cât şi feed-urile de pe Facebook, Tweeter sau alte servicii adăugate în pagina de Conturi.

 

Cam atât deocamdată. Din toate aceste poze, cât şi din toate videoclipurile cu hands-on, MeeGo se prezintă foarte bine ca şi interfaţă grafică. Este simplă, curată, fără artificii inutile şi cât se poate de intuitivă. Iar ca fluiditate, nici nu mai spun… Eu unul abia aştept să pun mâna pe un astfel de device şi să scot fum din el.

Alte articole interesante:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>